sunnuntai 20. lokakuuta 2013

ruokapäivitys

Heissan.
Varoitan että luvassa on pitkä päivitys, kun mukana on PAALJON kuvia.

Energiahan on kaiken alku ja lähde. Arki ei rullaa ilman energiaa, saati sitte treenit. Muhun on iskeny tämmönen treeniruokien kokkailubuumi ja ajattelin laittaa tänne kuvia mun luomuksista.

Itselleni on tärkeää mitä sisääni työnnän, se kuitenkin vaikuttaa suuresti vireystilaani sekä tulee osaksi kehoani. Tuntuu että nykypäivävänä kaikkialle on työnnetty kaikenmaailman epäterveellisyyksiä(nehän on halvempia aineksia) sekä lisäaineita, tästä syystä onkin kivempi laittaa itse ruokaa,niin tietää mitä mikäkin annos sisältää.

Se on lisäksi terapeuttista ja kivaa ajanvietettä, jos vaan aikaa riittää.

1. Avocado-leipä
Teen avocadosta massaa muussaamalla sen ja sekottamalla raejuustoa sekaan, mausteina käytän herbamarea ja jotain paprikamaustette. Voilà!

Avocado toimii täydellisesti voin paikalla, kun niin rasvaista on ja vielä täynnä hyviä rasvoja. nam.



2. Proteiinipannari. 
Nää on siis aivan ykkössijalla terveellisenä herkkuna. 
-muussaa banaani ja riko kaks kanamunaa, sekoita kaikki keskenään ja paista pannulla. Syö maitorahkan ja marjojen kanssa!!




3. Puuro. Sitä on pitkään syöty ja pitkään tullaan syömään. Niin perinteistä ja niin terveellistä
-Puurossa on kiva kun siitä voi tehdä niin paljon eri vaihtoehtoja, makeaa,suolaista, kiinteää, löysää, proteiinipitoista, marjaisaa... 



4. helpon avocadopastan loin myös.
-Veljeni teki itse ruoksi kanaa ja makaronia sekosin, joten lisäsin mukaan vain omaa maustamatonta kanaa sekä murskattuaavocadoa : et Voilà!

Syön itse tosi harvoin pastaa ,makaronia yms.. kun olo on liian tuhti jälkeen,enkä mielestäni niitä tarvitse.
Joskus kuitenkin tekee mieli ja sitten vaan tekemään :)

5.Pakastevihannekset ja wok-vihannekset on mun kiireisien päivien pelastus. Ne on niin helppo paistaa pannulla ja syödä vaan raejuuston tai kanan kanssa.

-tää on mun hittiruoka....niin nopea,niin terveellinen, niiiiiiiiiiiiiin hyvää!




 sit viel muutama oma herkkuluomus:

superterveelliset maitorahka-kookospallot

Banaani kuorrutettuna maapähkinävoilla ja toisessa avocadolla. Mukana cashewpähkinöitä,jotka sisältävät paljon hyviä rasvoja

 Maapähkinävoi on pienissä määrin aivan super hyvää sekä terveellistä. Terveellisyys menettää merkityksensä jos sitä vetää amerikkalaiseentapaan suuret määrät vaalean paahtoleivän päällä :D

Vinkkinä, lusikallinen puuroon tai banaanin kanssa tai tummansuklaan kanssa tai ruisleivänpäällä(mukaan viipaloitua banaania) tai vaikka riisikakun kanssa.
 Maitorahkaa,kauraleseitä,jogurttia,banaania,kuivattuja taateleita ja omenaa.
 Terveyspalloja kookoshiutaleiden sekä hamppujauhojen kanssa.

Hamppujauhot on kans mulla nykyään usein lisänä seoksissa. Ostin sitä ruohonjuuresta ja se sisältää paljon kuituja ja proteiinia.















Ruissipsit voi helposti täyttää oman maun mukaan. Tässä kreikkalaistajogurttia(normaalisti käyttäisi varmaan maitorahkaa, mutta tässä tilanteessa halusin pehmeämmän ja herkullisemman lopputuloksen) sekä avocadopaloja. Mausteena käytin herbamarea.

KANNATAN, makuelämys oli aivan sairaan hyvä!









Loppuun pistän vielä yo-kirjoitusevääni. Olen siis aikuislukiossa niinkuin aikaisemmin olen kertonut ja nyt syksyllä oli ensimmäiset kirjoitukseni (ranska ja terveystieto)

Nälkä ei ainakaan vaivannut ;)

-kiireessä en kuitenkaan loppuenlopuksi syönyt kuin kookospallot sekä omenat ja join paljon kahvia. Söin loput eväät sitten heti kokeen jälkeen, kun kokeessa ei millään kerennyt.











Näillä eväillä luulis treenin ja arjen kulkevan ;) KIVAA UUTTA VIIKKOA KAIKILLE!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti