maanantai 23. syyskuuta 2013

ulkoliikunta

Heippa!
Ajattelin tulla tässä terveystietoa lukiessa päivittämään yhen tärkeen seikan urheilusta.
Nykyään kun tosiaan noi kalliit kuntosali&ryhmäliikunta-keskukset on muodissa haluan painottaa,että niiden hintavuus ei ole syy jättää liikkumatta. Arkiliikunta on älyttömän tärkeää , käytä auton sijasta julkisia, julkisten sijasta pyörää ja pyörän sijasta kävele!

Itse käyn aktiivisesti Elixia kuntosalilla, ja pidänkin paikasta ihan valtavasti. Nyt kun ilmat vielä sallivat painotan kuitenki ulkolenkkeilyn ja treenauksen ihanuutta. Ulkona happi kulkee paremmin, saa ittestään enemmän irti ja kerran kun ovesta lähtee juoksemaan, ei kotiin tee mieli heti palatakkaan :)

Talvella toki talviurheilut tehdään ulkona....mut nyt syksyllähän on paras aika lenkkeilyyn kun ilma on niin raikas ja raskaampikin treenaaminen onnistuu paremmin kun kesän kuumuudessa.

Jos vetää kaverin mukaan, on ehkä helpompi treenatakkin ulkona. Etsii kivan alueen(esim puistoalueen, myös ulkokuntosaleja on ainakin helsingissä älyttömän paljon) ja lähtee tekemään ajan kanssa erilaisia sarjoja, kyykyt, tasahypyt,mäkijuoksut,punnerrukset, erilaiset vatsalihakset, leuan vedot yms. tehdään helposti myös ulkosalla. Kehotan kokeilemaan, jos ei tule treenattua ulkona, kaverin kanssa se on myös erityisen virkistävää





Mun postaus koskee paljolti pientä omatreeniä ja juoksemista ulkona, tottakai pyöräily,skeittaus,kävely,jooga,uiminen yms KAIKKI muukin on ihan mahtavaa ulkotreeniä.
:)











Auringosta saa aivan tajuttomasti enemmän energiaa, MUTTA tykkään myös käydä yömyöhään pimeessä helsingissä saaden kontrastia ja se myös sopii mun iltakoulurytmille. Sadekkaan ei ole este(voi olla hidaste,riippuu varustuksesta ja fiiliksestä)  :











Nyt kirjotusten aikaan, kun lukemista riittää ja aikaa ei välttämättä vaan riitä tarpeeks liikkumiselle, niin lenkki ja ulkotreeni säästää paljonkin aikaa, kohta tästä lukemisen lopetettua lähdenkin ulos juoksee ja hyppii :-)

Vinkkinä vielä että ulkona juostessa kannatan kokeilemaan hyppimistä erilaisille korokkeille ja hyppimistä kestäville tolpille, se antaa lisä hikeä ja tuo fiilistä treeniin,haha!
KOKEILKAA VAIKKA.



millasta treeniä muut tekee ulkosalla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti